.
A CSEND MÁSIK OLDALA
.
Gondolat-mozaikok
.
<<Lapozás 1.0 Lapozás>>
.
GONDOLAT-MOZAIKOK
.
1. rész: 1.1 - 1.8

A fényadással Biegelbauer Pál előadásain ismerkedtünk meg. Előadásai a jól felkészült, igaz értékeket kereső ember gondolatait tükrözték. Figyelmünket az egyedi belső világunkban meghozandó döntések szabadságára irányította, megvilágította mindennapi életünk lehetőségeit és a valóságos emberi lét mibenlétét.
-
Amióta megismerkedtünk a fényadással, minden alkalommal, amikor lehetőségünk volt rá, találkoztunk Palival. Az előadásokon kívüli beszélgetéseinknek nem volt kötött tematikája, szabadon csapongtunk a minket aktuálisan megérintő és érdeklő témák között. Összejöveteleinken a mai ember belső világáról, a mindennapi élettel való kapcsolatáról, feladataink megoldásának lehetőségeiről beszélgettünk, a fényadásnak, mint életformának mindennapi problematikájáról gondolkodtunk.
-
Az elhangzottakat és más, bennünket foglalkoztató gondolatokat is időről-időre lejegyeztük. Ezeket a feljegyzéseinket és az értelmezéseinket a Gondolat-mozaikok című gyűjteményben foglaltuk össze. Ezt a gyűjteményt először csupán a saját emlékeztetőnknek szántuk, de az évek folyamán egyre inkább megmutatkozott az igény arra, hogy a benne összegyűjtött gondolatokat minden részletében újra és újra átgondoljuk, és azokat mások gondolataival is összevessük.
-
A gondolatébresztőnek szánt írásunkban igyekeztünk megtartani minden feljegyzett részletet, így az ismétlődő gondolatokat tartalmazó részeket sem hagytuk ki. Ezekből alkalmanként már bemutattunk egy-egy részt a fényadók személyes találkozóin, ahol mindenki megoszthatta tapasztalatait és elmondhatta értelmezéseit. A gondolatok megosztásának éppen ezért választottuk a következő fejezetekben is látható formáját (fejezetenként sorszámozott gondolat-csomagok), hogy könnyebb legyen azokra visszautalni és azokat közösen értelmezni.
.
A FÉNYADÁSRÓL, AHOGYAN MI MEGÉLJÜK
.
Szeretet nélkül, elfogadás nélkül nem lehet megvalósítani a boldog emberi életet. Ehhez az egyik legegyszerűbb utat a fényadás kínálja, ami nem más, mint a szeretet gyakorlása. Az emberiség egyik régi álma, a békében és szeretetben való együttélés is könnyebben elérhető lenne, ha a fényadás gyakorlata alapján élnénk az életünket, és így nevelődhetne fel a következő generáció.
-
A fényadáshoz a szerető szívünkön kívül semmi másra nincs szükségünk. Csupán ennyi kell ahhoz, hogy szeressük a másik embert, elfogadjuk a hozzánk fordulót. A fényadást nemcsak a fényadók közösségében gyakoroltuk, hanem ebben a szellemben építettük fel az egymással való személyes kapcsolatunkat is. Ebből következően a jelenlegi életünk kiegyensúlyozott, boldog. Ezért gondoltunk arra, hogy az ehhez vezető szellemi út mozaikjait ebben a formában is továbbadjuk. Az itt közreadott összeállítás nem a kizárólagosság és a kinyilatkoztatás határozottságával született meg, csupán egy a lehetséges megoldások közül.
-
Úgy gondoljuk, az ember csak maga változtathat a sorsán, és ezt a szemléletünket sem vallási szempontoknak, sem egyéb filozófiai elképzeléseknek nem kívántuk alárendelni. Fontos megjegyezni, ha valaki azt hiszi, hogy ezekből az írásokból majd a fényadás egészéről képet kaphat, az könnyen csalódhat. Mi az egészből csak azt tudjuk visszaadni, amit átéltünk. Tudjuk, hogy az életünk visszahatott a gondolkodásmódunkra, és meghatározta a világlátásunkat is, ennek ellenére bízunk benne, hogy a személyes tapasztalataink megosztásával segíthetünk másoknak is rátalálni erre az útra.

.
A lap tetejére
.
<<Lapozás 1.0 Lapozás>>
.
Honlaptérkép
.
Vissza
_