.
A CSEND MÁSIK OLDALA
.
Gondolatébresztő
.
A Biegelbauer-féle
Fényadás is "hamisságot" tanít?

A Fényadást ma még sokan nem ismerik, és úgy vélik, a modern spiritizmus körébe tartozik. Egy csokorba kötik többek között az agykontroll, dianetika, jóga, miszticizmus, okkultizmus, önmegvalósítás, reiki, titok, vonzás, elme, energiák, erő tanaival, és az igaz tanítással szemben, a New Age jelenségeként, a hamis tanítások körébe sorolják.
-
Példa erre Hoffman József New Age mozgalom a Biblia mérlegén című előadása. (Az idézett részlet 61 perc, 21 MB.) Ebben több alapvetés is megfogalmazódik, például a "gonosz" létezésének evidenciája.
-
Kedves Fényadók, mit gondoltok az elhangzottakról?
A fényadás a reiki magyar változata? (Részlet az előadásból: 2 perc, 731KB.) Mi a véleményetek, kell-e foglalkoznunk az előadásban kifejtett kérdésekkel? Hogyan tisztázható Biegelbauer Pál szellemi hagyatékának az a része, amit mi fényadók örököltünk az Ő halála után? Miképpen különíthetők el a hamisságoktól a fényadásban megfogalmazott gondolatok? A világ jelenlegi helyzetéért, az ember erkölcsi állapotáért valóban a "Sátáni erő" a felelős?
-
Egy másik példa még célratörőbben fogalmaz, és egyenesen megtévesztésről beszél - A fényadó-mozgalomban becsaptak! (pdf, 378 KB.) A történet mindenki számára tanulságos, de legfőképpen azoknak ajánlható, akik képesek reálisan megítélni a hivatkozások hitelességét, mert az előadások és a tanfolyamok résztvevői voltak. Az írást kiegészítő előszó jól megvilágítja, milyen keretben kell értelmezni a történteket. Érdemes tanulmányozni a fényadástól teljesen idegen szellemi hátteret is, hogy részletesebb képet kapjunk a történtekről.
Vajon mit érthetett meg az író az előadásokból (és az idézett gondolatokból)? Miért értelmezhette másképp a fényadás eredeti gondolatait? Mivel indokolja a természetgyógyászat elutasítását, hogyan keveri történetében a különféle állításokat? Mi állhat a történtek hátterében? Miért beszél az előadóról többesszám harmadik személyben, személytelenül? Még számtalan a tisztázandó kérdés és a leszűrhető tanulság!

-
Kedves Fényadók, a példákkal kapcsolatos véleményetek, gondolataitok fontosak, hogy általuk a fényadást egyre több hiteles gondolat tükrözhesse!
.
Szerkesztői megjegyzés
.
A fent idézett példákat (a hangfelvételt és a természetgyógyász történetét) csupán saját gondolataink kifejtésének elősegítésére kívánjuk felhasználni, és a képviselőikkel nem akarunk vitába bocsátkozni. A fényadók tisztelik mások meggyőződését, elfogadják a másik ember véleményét, és "a szereteten keresztül megérteni és elfogadni az ember életének valóságát" gyakorlata vonatkozik azokra is, akik elszakadtak tőlünk. Ebből következően életútjuk, tapasztalataik számunkra is hasznosak, mert tanulságuk segít feltárni és így jobban megérteni a szellemi útvesztők mibenlétét.

.
A lap tetejére
.
Gondolatébresztő
.
Honlaptérkép
.
Vissza
_