.
A CSEND MÁSIK OLDALA
.
Gondolatébresztő
.
Tegyük jobbá magunkat!
.
Hogy állandóan boldog lehess...

"Hogy állandóan boldog lehess, folyton változnod kell!" Vannak, akik nem értenek egyet Konfuciusz ezen megállapításával, de mi igaznak tartjuk. "Azért, hogy boldog legyek, a világon semmit sem kell változtatni. Semmit. Egyedül magamon. A megvalósítás kinek-kinek a belső útja. Ezt az utat mindig tudatosan járjuk, ami mindig más és más, és ahányszor megjárjuk, mindig új és új csodával találkozunk."
-
"Ha nem létezne az egymástól való különbözőségünk, nem lenne szükségünk az elfogadásra. A gyakorlat alapja annak a gondolatnak a megértése és elfogadása, hogy a másik ember szeméből a Mindenség néz vissza, aminek én is a része vagyok. Az elfogadásban egyszerre van jelen a másságunk valósága és a lényegbeli azonosságunk. Ha nem látjuk az eredeti Énünket, önmagunk sem lehetünk, és azt sem tudhatjuk, mi a feladatunk."
-
"Ahol szeretet van, ott bekövetkezik az átalakulás, valósággá válik a boldogság. A szeretetre való képesség bennünk szunnyad! Felébredése attól függ, képesek vagyunk-e önmagunkkal szemben őszinték és szeretők lenni. Amennyire ez sikerült, annyira fog megmutatkozni mások felé is. Legyünk tudatában, hogy mit érzünk magunkban, és ne féljünk azt kifejezni a saját gondolatainkkal együtt! Legyünk mindig szeretők, nyitottak, őszinték, és fogadjunk el bármilyen 'szellemi reakciót'!"
-
"Amikor egy szabad együttlétben megosztjuk egymással a gondolatainkat, akkor az egyediségünk természetes következményeként a nézeteink is különbözhetnek, és amikor közös elhatározással a figyelmünket igyekszünk egy irányba fordítani, akkor az is természetes, ha megismételjük a mondanivalónk lényegét."
-
A 'tegyük jobbá' témáit az elmúlt években ismételten felmerült kérdésekből válogattuk össze. Bízunk benne, gondolataink megértésre találnak azon társainknál is, akik más megoldásokat ajánlanak a békére és szeretetre vágyó embertársainknak.

.
Viselem, vagy változtatok
.
A mi feladatunk
.
Ne csak felfogd, hanem tudd!
.
A befogadás nehézségei
.
Ha akarunk, megváltozhatunk!
.
Irányítsuk az életünket!
.
Minden tapasztalat előrevisz
.
A megvalósítható álom
________________________
.
A lap tetejére
.
Hátralapozás Előrelapozás
.
Honlaptérkép
.
Vissza
_