.
A CSEND MÁSIK OLDALA
.
Pali arcképe
.
Biegelbauer Pál
.
CURRICULUM VITAE 2000

"Biegelbauer Pál vagyok, de ez nem lényeges. Ember vagyok, aki sok-sok illúzióját elvesztette, de még nagyon sokkal rendelkezik. Veszteségeimben sebződtem, és sebeim sok mindenre nyitottá tettek. Harminchat éve foglalkozom az ember testi nyavalyáival, azok nem orvostudományi módszerekkel történő felismerésével és elhárításával. Ezért sokan úgy vélik, hogy természetgyógyász vagyok.
Valóban igen sok ismeretre tettem szert e téren, tudásomat tanfolyamokon adtam át az érdeklődőknek, ha tudtam, segítettem másokon, de a "természetgyógyász" kategóriát túl szűk keretnek tekintem, nem tartom magam annak.
.
Meggyőződésem, hogy azzal teszünk a legtöbbet a másik emberért, ha csak vagyunk, azaz létünk csodájával ajándékozzuk meg a másikat. Vagyunk úgy, hogy semmiért sem ítéljük el, mert a másikat illető negatív ítéletünk mögött mindig a mi életünk megoldatlanságának fájdalma és keserve rejtezik. Nem el- és megítélni a másik embert, hanem elfogadni őt annak, aki és olyannak, amilyen. Annak látni őt, aki a felszín káprázatán túl valóságosan az, és valóságosan olyan, azaz csodának látni, gyönyörűnek és jónak."


Biegelbauer Pál rövid életrajza

Biegelbauer Pál 1945. március 10.-én született Bécsben. Egy év múlva megszületett az öccse, és még ebben az évben meghalt az apja. Ez év októberében, édesanyjukkal Magyarországra költöztek. Piarista (egyházi) gimnáziumot végzett, majd hat évig teológiát tanult. 1968-ban szentelték pappá.
3 év múlva úgy döntött, hogy 'papságát az egyház keretein kívül fogja megélni', Mesterének Mohai Józsefet a Sárpentellei papot tartotta. Tőle tanult anatómiát, fiziológiát (élettant), farmakognóziát, különböző diagnosztikai módszereket; kézfejanalízist, íriszdiagnosztikát, radiesztéziát, írásképelemzést.
Ezt követően a töltekezés csendes évei következtek. A csend 1978-ban tört meg. A népi gyógyászat várható reneszánszáról tartott előadása után egyre több előadásra kérték fel.
1990-től fényadó tanfolyamokat tartott, ahol tudása lényegét próbálta minél szélesebb körben ismertté tenni. Előadásai személyhez szólóak voltak, hallgatóinak olyan módszereket, szempontokat tanított, amik megkönnyítették, és lehetségessé tették önmagunk és embertársaink megismerését, elfogadását, szeretetét.
2001. február 20-án egy előadása előtt halt meg, szívinfarktusban. Március 10-én, a születése napján, Pali akarata szerint, szűk családi körben, hamvait a Tiszába szórták.

.
A lap tetejére
.
Hátralapozás - Előrelapozás
.
Palira emlékezve
.
Honlaptérkép
.
Vissza
_