.
A CSEND MÁSIK OLDALA
.
Gondolatok a fényadásról
.
Honlaptérkép
.
TALÁLKOZÁSOK
.
Személyválogatás, feltételszabás és viszonzásvárás nélkül
.

.
A fényadásban megéljük a találkozás csodáját

"Minden találkozás - ugyanúgy, mint minden ember - a világmindenség történetének megismételhetetlen, soha nem volt, soha nem lesz csodája. Minden találkozás a létezés egy-egy üzenete. Minden találkozás lehetőség arra, hogy létem és életem csodájának üzenetét közvetítsem a másiknak, és az ő élete és léte csodájának ajándékával gazdagodjam." (Biegelbauer)


.
ELÉRHETŐSÉGEINK

Akinek megtetszettek a fényadás gondolatai, személyesen megkereshet minket. Ha van kedved hozzá, a Jelenlegi elérhetőségeink oldalán megtalálod a kapcsolatfelvétel lehetőségeit. Szeretettel várunk mindenkit!

Elérhetőségeink

.
FÉNYADÓ TALÁLKOZÓ

"Ott van a szívedben a Mindenség. Ez az üzenet, amit mindannyian hordozunk (és aminek felszentelt papja vagyok), nagyon sokakhoz nem juthat el, ezért vannak ezek a találkozások. A fényadó találkozó vagy a fényadó tábor kifejezésekben a 'fényadó' a lényeg, és a találkozó vagy tábor kifejezések már csak a lényegtelenre utalnak." (Biegelbauer)

Fényadó találkozó

.
TALÁLKOZÁSAINK EMLÉKEIBŐL

"Az első találkozás élménye gyakran az életünk legemlékezetesebb eseménye, és az életünk minden történése, eseménye lehetőséget nyújt a bennünk folyamatosan jelenlévő teljesség felismerésére, megélésére." (Biegelbauer)

Találkozásaink emlékeiből

.
BESZÉLGESSÜNK!

"Az élet időről-időre elénk tárja a felismerés lehetőségét. Minden ember, akivel találkozom, tükör, amelyben megpillanthatom addig nem ismert arcomat. Előbb-utóbb megtanuljuk, kik vagyunk." (Biegelbauer)

Miről szoktunk beszélgetni?

.
Dialógus: a kollektív gondolkodás ereje

"A törzsbéliek időről időre összegyűltek és leültek egy körbe. Csak beszéltek, beszéltek és beszéltek, látszólag minden cél nélkül. Nem hoztak döntéseket. Nem volt vezető. Mindenki részt vehetett benne. Volt talán köztük olyan bölcs férfi vagy asszony, akire kicsit jobban figyeltek - az idősebbje -, de mindenki beszélhetett. A beszélgetés csak folyt és folyt, míg egyszer csak - látszólag minden ok nélkül - abbamaradt, és a társaság szétszéledt. Utána valahogy mégis mindenki tudta, hogy mit kell tennie, mert olyan jól megértették egymást. Ezután már összejöhettek kisebb csoportokba valami közös tevékenységre vagy egy döntés meghozatalára.
Óriási ereje lenne, ha az emberek megtanulnának koherens módon együtt gondolkodni. Ha egy elnyújtott időtartamra elköteleződnénk a dialógusra, a gondolatmenet koherens, egy irányba mutató lenne, nemcsak a mindannyiunk által felismerhető tudatos szinten, hanem ami talán még ennél is fontosabb, a rejtett, a ki nem mondott szinteken is.
Egésznek látni a dolgokat belső tudatváltást jelent. Lépjünk hát hátra, hogy lássuk az egészet! Mintha a részekből kellene összeraknunk az egészet - de az egész már létezik, csak mi vagyunk bezárva egy olyan vonatkoztatási rendszerbe, ami nem hagyja láttatni azt! A dialógusban megmutatkozik az egész, majd az egyének későbbi cselekvésében alakot ölt."
(David Bohm, A Dialógusról)

.
A legfrissebb eseményekről az Aktuális hírek oldalán értesülhetsz!
________________________
.
A lap tetejére
.
Gondolatok a fényadásról
.
Vissza a nyitólapra
.
Honlaptérkép
.
Vissza
_