.
A CSEND MÁSIK OLDALA
.
Gondolatok a fényadásról
.
TALÁLKOZÁSAINK EMLÉKEIBŐL
.
Hátralapozás Előrelapozás
.
Fényadás - Elfogadás
.
Amire mindig emlékezni fogunk

A fényadás a mi életünk nagy kalandja volt, és mára sem veszített semmit az aktualitásából. Hálával tartozunk mindazoknak, akik részesei voltak ennek a kalandnak, és a múlt emlékeit megosztották velünk. Mindannyiunk nevében köszönjük. Mindig érdemes szólni a szeretetről, és reméljük, amit egybegyűjtöttünk, ma is jó olvasni.

-
Fényadás
A belső csend
A létezés egysége
A belső út
A szenvedés nem átadható!
Mikor fáj igazán?
A hiány
A rossz titka
A problémáim oka
Ha elfogadom a valóságot

A védelem fala
Magamon változtassak!
Az én utam

Szerepjátszók vagyunk
Falak nélkül lenni

Az odaadottság
Magamat adom oda

A szeretet gyönyörűsége
A szerepjátszás ára
A gyógyító fényadás
Elfogadás
-

Fényadás

A fényadás személyválogatás, feltételszabás és viszonzásvárás nélküli. Fókuszában az ember áll, az egészségünk helyreállítását szolgálja, és segít rátalálni az igazi szeretetre. Minden a szeretet által van, minden létezés a Teremtő odaadottsága, ami a létezők viszont-odaadottsága révén tükröződik vissza. Kivétel az ember, aki a szabadsága révén nemcsak az odaadottságra képes, hanem a szeretetet is viszonozni tudja. Ezek a lehetőségek velünk születtek, de hogy szeretők és odaadottak vagyunk-e, az már a döntéseink függvénye.
-
A velünk született adottságunkból adódóan minden ember képes a fény adására. A fényadás nemtől, kortól és a vallási hovatartozástól teljesen független, akárki lehet fényadó, aki fényadóként áll a másik emberhez. A szeretni tudás az ember természetes adottsága, de a kiteljesedését már régóta (és napjainkban még inkább) sok minden gátolja, ezért különösen nagy szükség van arra, hogy tudatosan támogassuk, segítsük.

A belső csend

A fény adása a mindent és mindenkit elfogadás gyakorlata. A fény adása előtt belső csendet tartunk. A belső csend az valóban csend, felkészülés a néma cselekvésre. Ilyenkor csak a szívünkre figyelünk, és direkt módon kapcsolódunk a szívünk mélyén rejlőhöz. Az erre az útra való felkészülést nevezzük belső útnak.
-
Az emberi élet sajátja, hogy a belső utat mindenki csak maga járhatja, és az út során hozott döntéseinek felelősségét senki másra át nem ruházhatja. Ez a kötelem nem azért van, hogy megnehezítse az életünket, hanem ez az ember szabadságának a következménye. A belső utunk végigjárása vezeti el az embert annak megértéséhez, amiért megszületett.

A létezés egysége

Bizonyára sokan megtapasztalták már, amikor nem rutinszerű cselekvéseket hajtanak végre, hogy egy terv elkészítésekor, aminek a felépítése lépésről lépésre történik, gyakran meg kell állnunk, mert a következő elem megoldását pillanatnyilag nem tudjuk. Ilyenkor is a belső csend közegében születik meg a továbblépés lehetősége. A belső csend az a közeg, amiből minden változás kiindul, és velünk együtt pillanatról pillanatra aktivizálódik az a csoda, amit mi életnek nevezünk.
-
A létezés értelme és végcélja az egység. A létezés minden pillanata a Teremtő valósága. A teremtés pillanatától a Teremtő információi és a világ együtt alkotnak egy egészet, és elválaszthatatlanok. Ez az elválaszthatatlanság minden egyes létpillanatunkra és mindenre, ami a létező világban történik, érvényes. Elválaszthatatlanságunk és az ezzel együtt megadatott teljes szabadságunk felismerése a mi feladatunk, hogy megélhessük a szeretet gyönyörűségét.

.
A lap tetejére
.
Amire mindig emlékezni fogunk
.
Hátralapozás Előrelapozás
.
Honlaptérkép
.
Vissza
_