.
A CSEND MÁSIK OLDALA
.
Gondolatok a fényadásról
.
TALÁLKOZÁSAINK EMLÉKEIBŐL
.
Hátralapozás Előrelapozás
.
Az életünk kiteljesítése
.
Amire mindig emlékezni fogunk

A téma nem új, sokan írtak már róla. - Az egész világot félig jónak, félig rossznak kell látni. - Nagy előny, ha az ember ismeri a helyét, és nem gondolja azt, hogy az egész univerzum csak miatta létezik. - A mi tetteink befolyásolják a világ működését. - A jótett az érdem oldalára billenti mind önmagunk, mind az egész világ mérlegét. - Attól, hogy én jó emberré válok, az emberi relációban láncreakció születik. - Aki nem szeret, az nem bírja elviselni az igazságot. - A valóság világa a szeretet világa. - A sort még folytathatnánk! Az elmúlt évtizedekben körbejártuk e témákat.

A jövőbe vezető út
.
A létezés legókockái
.
Valóság és álvalóság
.
Az út, amit végigjárhatunk
.
Támogatjuk, vagy kilépünk

Amikor találkoztunk, szerettük egymást, de az örömünkben sem feledkeztünk meg az életünk nagy kérdéseiről: miért nem tudtuk eddig alkalmazni a sok jó szándékú elgondolást, és miért maradt el a lényegi változás? Ma is sok az érdemtelen cselekvés és az ebből következő szenvedés, pedig a földön adott a lehetőség a jobb életre.

A világunk őrzői lehetnénk

Az ember a földi élet csúcslétezője. A család, a barátok, az ismerősök és szerencsés esetben az életre szóló társaink részesei lehetnek a személyes csodánknak. A tapasztalatainkat is valamelyest megoszthatjuk egymással, de ez valóban kevés ahhoz az információ-mennyiséghez képest, amit mi magunkban átélünk.
-
Az élet csodáját két szinten is megtapasztalhatjuk. Az egyik a fizikai létsík, ahol élünk, és átadjuk az életet az utódainknak, a másik a szellemi létsík, ahol az életünk minden pillanata nyomot hagy. Mindez számtalan érzés és gondolat formájában ölt testet, és általuk megélhetjük a teremtés valóságát. Ezekkel az adottságokkal a világunk jó gazdái is lehetnénk!
-
Jelenleg az életünk körülményei messze elmaradnak attól, amire vágyunk. Az életünket csak a körülményeink által meghatározott keretben valósíthatjuk meg, de a körülményeinket holnapra újrateremthetjük. Erre nemcsak vágyhatunk, hanem a valóságban el is juthatunk ebbe a jövőbe. Ehhez csupán arra van szükségünk, hogy a szabadságunk adottságait jól használjuk ki, és teremtsük meg azt az értékrendet, azt a közösséget, ami mindenki számára biztosítani tudja az új feltételeket, a teljes életet!

Emlékezés és köszönet

Ezúton is szeretnénk Biegelbauer Pálra emlékezni, és megköszönni a résztvevőkkel együtt azt a halála előtti néhány évet, amit Vele tölthettünk. Külön köszönjük a fényadótársaink segítségét, akik lehetővé tették e komoly téma kibontását. Az összeállításokat a saját jegyzeteink felhasználásával készítettük.

.
A lap tetejére
.
Amire mindig emlékezni fogunk
.
Hátralapozás Előrelapozás
.
Honlaptérkép
.
Vissza
_