.
A CSEND MÁSIK OLDALA
.
Gondolatok a fényadásról
.
TALÁLKOZÁSAINK EMLÉKEIBŐL
.
Hátralapozás Előrelapozás
.
Őszinteség
.
Miről szoktunk beszélgetni?

Az életünkben gyakran adódnak olyan időszakok, amikor úgy tűnik, "túl sok a belső hang, és ide-oda húz minket". Ekkor bizony itt az ideje a "csend keresésének", hogy ismét rátaláljunk a belső békénkre. A zavar kialakulásának egyik alapvető oka az őszinteség hiánya, amit a civilizációnk jóvoltából gyermekkorunktól kezdve gyakorolunk. Megtanuljuk, hogy vannak érdekek, elhallgatni való dolgok, tabu-témák. Az életünk folyamán magunk is előszeretettel gyarapítjuk ezt a listát, és lassan de biztosan megtanuljuk az "elhallgatás játszmáit".
-
Gondolataink nemcsak a "virtuális térben" hatnak, hanem megjelennek a test szintjén is. Ha hosszabb ideig gyakoroljuk az őszintétlenséget, az eredménye gyakran valamilyen betegség lesz. A gondolataink és a mögöttük meghúzódó öntipró, hamis, önző érzelmek iszonyatos teherré olvadhatnak össze bennünk, végül totális rabjai leszünk a félelmeinknek.
-
Ha egyszer elszánjuk magunkat a változtatásra, annak ellenére biztosak lehetünk a sikerben, hogy ma még sokaknak nem sikerült legyőzni a saját maguk által gyártott félelmeiket. A siker biztosítéka a fényadásban megfogalmazott elfogadás gyakorlata, a létezés alapvető szabadságában való hit. "Szabadnak teremtett minket - minket embereket, akik egyedül részesültünk nemcsak a létében, hanem az életében a szabadságunk révén." Amikor elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek most vagyunk, aztán megpróbálunk önmagunkhoz mindenben őszintén viszonyulni, megtapasztaljuk a csodát.
-
Önmagunk elfogadásának alapvető kulcsa a megbocsátás, az őszinte szembenézés önmagunkkal. Ha ez sikerül, lassan felszámolhatjuk a félelmeinket, megszabadulhatunk a terheinktől. A gondolatok és érzések őszinte feltárása után nem lesz többé szükség az "érzelmi zsarolásra" és a különböző játszmákra sem. Amikor kimondjuk, amit gondolunk, amit érzünk, akkor többé nem terheljük magunkat feleslegesen.
-
Ha a lelkünk jól érzi magát, nincs szükség többé a betegségekre sem. Amikor őszintén felvállaljuk az életünket, lassan kitisztulnak az érzéseink, visszatér az önbizalmunk, és megerősödik a hitünk. Amikor erős a hitünk, akkor az immunrendszerünk is erős, és a betegségekkel szemben is ellenállóbbá válunk. Ebben az állapotunkban képesek leszünk meghallani az igazi saját belső hangunkat, és rátalálni a lelkünk valóságára.
-
Ma még kevesen gondolnak a valódi őszinteségre, ami olyan, mintha hallanánk a másik ember gondolatait, de a szavai és a gondolatai között mégsem találnánk eltérést. Természetesen ehhez az egymással való viszonyunkban minden hátsó szándéktól mentes tisztaságra van szükségünk. Ez az egymáshoz való viszonyulási forma pontosan az, amit a teljes odaadottság révén az élet forrásától kaptunk ajándékba a személyes létünk kezdetének pillanatában.
-
Az őszinteség a gondolkodásunk egészére hatással van, ezért az emberi lét alapeleme. Az őszinteség mértéke a kapcsolataink meghatározója, nélküle sem a bensőnk viszonyain, sem a külső körülményeinken nem tudunk megfelelő irányba változtatni. "A reform-törekvéseink sem járnak sikerrel, ha azok csak valamely részére vonatkoznak a gondolkodásmódunknak. Ilyenkor az új rend helyett ismét csak zavart, káoszt kapunk cserébe. A reform mindig az EGÉSZ-ünk ügye."

.
A lap tetejére
.
Miről szoktunk beszélgetni?
.
Hátralapozás Előrelapozás
.
Honlaptérkép
.
Vissza
_