.
A CSEND MÁSIK OLDALA
.
Gondolatok a fényadásról
.
TALÁLKOZÁSAINK EMLÉKEIBŐL
.
Hátralapozás Előrelapozás
.
Engedd el!
.
Miről szoktunk beszélgetni?

Beszélgetéseink során visszaemlékszünk életünk fontosabb pillanataira, elmondjuk, ami az elmúlt években minket irányított, ami a legjobban megérintett, sokszor nevetünk, és néha nagyokat hallgatunk. Szóba kerülnek a jövőre vonatkozó elképzeléseink, a céljaink, a problémáink és megosztjuk egymással az örömeinket. Aki nincs megelégedve az élete alakulásával, annak feltesszük a kérdést, milyen boldogságot szeretne magának, és beszélgetünk mindarról, ami mentén eljutott a mai élethelyzetbe. Ha valaki még nem hallott a fényadásról, annak Pali-előadásokat és más írásokat is ajánlunk, és közben elmeséljük, hogyan alakult a mi életünk.
-
Együttléteink kötetlenek és időben sem függnek semmitől, így lassan sorravehetünk mindent, amit meg tudunk fogalmazni. A lényeges mozzanatokat általában megjegyezzük, majd hozzáillesztjük a fényadás gondolatait. Ez a módszer egy természetes folyamatra alapoz. Az így kialakult párbeszéd gondolatmenetéből tisztán kirajzolódik minden tudatilag megfogható különbség. Ha valakinek gondjai vannak, megbeszéljük, min lehet változtatni, mit kéne másképpen gondolni, mit kéne elengedni vagy elfogadni. Amikor rendezzük a gondolatainkat, a "feltöltődő öntudat" eszközét használjuk, ugyan azt az eszközt, ami az életünk folyamán a jelenlegi öntudatunk tartalmát is létrehozta.
-
Vajon mi okozza, hogy sok esetben a kívánt eredmény elmarad? Még ha hihetetlen is, az oka a saját gondolataink ellenállása. Az ember életét meghatározzák a gondolatai, a gondolatainkat viszont mi magunk határozhatjuk meg. Mások életéből szerzett tapasztalatok alapján mondhatjuk, sokan a tudtukban lévő gondolatok "átírását" energetikai folyamatokkal összekapcsolva vagy külső szellemi erők által befolyásolva kísérlik meg, de ez nem megkönnyíti, hanem inkább nehezíti a változtatás gyakorlatát. Ha külső támaszokra hagyatkozunk, ha hiányzik a saját magunkba vetett hitünk, előbb vagy utóbb a bizonytalanság szellemi örvénye következtében kezelhetetlenné válik az élet-helyzetünk.
-
Nem működik az elfogadás gyakorlata, ha nem vagyunk képesek az ellenállásunk felszámolására. Eckhart Tolle erről így ír: "Az elfogadás nem jelenti azt, hogy nem cselekszel, nem kezdeményezel változásokat, és nem próbálsz meg célokat elérni. Az elfogadásban mégis egészen másfajta áramlatok motiválják a cselekvést. Az elfogadással spirituális energia érkezik világunkba. Ebben az állapotban kristálytisztán látod, hogy mit kell tenned."
-
"Hogyan lehet abbahagyni az ellenállást? Kezdd az egészet egyszerűen azzal, hogy felismered. Az ego azt hiszi, hogy ellenállásod az erődet bizonyítja, pedig csak elvág a Létezéstől, a valódi erő egyetlen forrásától. Vizsgáld meg, milyen gyakran kalandozik el a figyelmed a múltba vagy a jövőbe! Kérdezd meg magadtól: tényleg örömet, könnyedséget és világosságot ad nekem, amit teszek? Ha nem tudsz kilábalni egy helyzetből, és tehetetlennek érzed magad, akkor engedd, hogy ez a helyzet elmélyítse benned elfogadásodat, a Most és a Létezés tudatosságát."
-
"Ha elfogadod, ami van, és teljesen jelenlévővé válsz, a múlt minden ereje megszűnik. Nem lesz rá szükséged többé. A jelenlét a kulcs. A Most a kulcs. Ha nem állsz ellen az életnek, a kegyelem és a könnyedség állapotába jutsz. Az ellenszegülés merevvé teszi a lelkedet, és elkülönít mindentől. A megengedéssel minden kapcsolatod alapjaiban változik meg, hiszen így mindenkit olyannak fogsz elfogadni, amilyen. Bármit hozzon is a pillanat, fogadd úgy, mintha te választottad volna! Fogadd el, és cselekedj!"
-
"Az elfogadás egyszerű, mégis alapvető bölcsesség. Sokkal hatékonyabb, mint ellenszegülni az élet áramlásának. A Most az egyetlen, ahol igazán megtapasztalhatod az élet áramlását, az elfogadás tehát a jelen pillanatra vonatkozik, feltételek és fenntartások nélkül. Ekkor minden belső ellenállásról le kell mondanod. Az elfogadás nem gyengeség. Hallatlan erő és spirituális hatalom rejlik benne. Az elfogadással belső szabadságot vívsz ki magadnak minden helyzetben. Azt tapasztalod, hogy a változás nem kerül erőfeszítésedbe. Szabad vagy. Amire nincs többé szükséged, azt engedd el!"

.
A lap tetejére
.
Miről szoktunk beszélgetni?
.
Hátralapozás Előrelapozás
.
Honlaptérkép
.
Vissza
_