.
A CSEND MÁSIK OLDALA
.
Gondolatok a fényadásról
.
TALÁLKOZÁSAINK EMLÉKEIBŐL
.
Hátralapozás Előrelapozás
.
Az új embert szolgáló tudatosság
.
Miről szoktunk beszélgetni?

Az elmúlt években többen kérdezték, vezet-e biztos út a gondjaink megoldásához, amiben az egyéni teendők is könnyebben átláthatók? Igen, az egész Fényadás az életünk jobbítására irányul, és a teendőink sem teljesíthetetlenek. Ezt tanúsítják az előadások, és az írásaink is erről szólnak.
Most felidézzük azokat a témákat, amikben nehéz volt közös nevezőre jutni:
Lehet irányítani önmagunkat!
Csak én segíthetek magamon!
Teremthető teljes értékű élet!
Tudatosan, félelem nélkül élni
Sajnos az egyéni gondok megoldásához csak általános útmutatás adható, mert ahányan vagyunk, annyiféle a jelen állapotunk tudatossága, és az életünk pillanatai is különböznek egymástól. De bíztatunk mindenkit, attól a pillanattól kezdve, amikor elkezd valaki önmagára figyelni, változni fog az élete is. A jelen állapotairól szinte magától készít majd mérleget, és eldönti, minek a megváltoztatása van egyedül a saját kezében. Már ekkor látni fogja, nagyon sok minden csak rajta múlik. A megoldások keresése közben ügyeljen arra, hogy a neki kiszolgáltatottak életét ne nehezítse meg!


Lehet irányítani önmagunkat!

Önmagunk irányítása az ember-élet nagy kihívása. Az életünkben a legfontosabb kérdés, hogy képesek vagyunk-e felismerni, mikor és hogyan váltsunk irányt úgy, hogy eljussunk a kívánt állapotba. Ha elemezzük az okokat, rájövünk, a történéseink a világ valóságának ismeretével függenek össze. A létezésünk szabadsága spontán módon igen sokféle élet-állapot kialakítására ad lehetőséget, ezért az életünket csak tervezetten fordíthatjuk a számunkra megfelelő irányba.
-
Mindenkor tisztán kell látni a helyzetünket, ismernünk kell a lehetőségeinket és mérlegelni minden lépésünket. Tudatos irányítással elkerülhetjük a nemkívánatos állapotokat. A helyzetünk vizsgálatakor vegyük figyelembe, hogy a létezés egy megszakítatlan, folytonos történés-láncolat, ahol minden következő pillanat az előző pillanathoz kapcsolódik. Ebben a folyamatban számunkra csak az irány változtatható. A folytonossági láncot még a halál pillanata sem szakítja meg!
-
Aki elhatározta, hogy elindul ezen az úton, annak mindig az aktuális pillanatban kell meghoznia a megfelelő döntést. A döntés képessége mindenkiben állandóan jelen van, de a pillanat tükrében a tudatunk csak arra világít rá, amit éppen aktualizáltunk a számára. Az aktuális döntési képesség természetesen fejleszthető, és a világlátásunk fejlődésével együtt nő a figyelmünk fókusza is.
-
Itt kap fontos szerepet az, hogy az életünkben elég időt fordítunk-e a világunk és a szellemi lehetőségeink megismerésére. Hiába szereti valaki a másik embert, sajnos az elhatározás és a munkában való kitartás nem adható át. Az életünket csak mi magunk irányíthatjuk, a sikeréért is csak mi magunk tehetünk!
-
Az új állapot megvalósítása és gyakorlása több évi befektetett munkát igényel, ezért érdemes minél fiatalabb korban elkezdeni. Láthatjuk a környezetünkben, hogy egy-egy rossz döntés mennyire megnehezíti az ember életét. Hányan gondoltunk már arra, hogy mire felnövünk, mi jobb életet szeretnénk magunknak? Igen fontos az elhatározás, és nem szabad kívülről várni ennek az útnak a jóváhagyását!
-
Az emberek többségének az élete nem sokat változott, ma sem boldogabb. A kérdések a régiek, de a válaszokat frissíteni kell! Szükséges a világlátásunk megváltoztatása, és önmagunk irányítása, amihez elengedhetetlen a valóság ismerete, mert ha nem vagyunk vele tisztában, akkor az életünk valóságában kell megfizetnünk érte.

.
A lap tetejére
.
Miről szoktunk beszélgetni?
.
Hátralapozás Előrelapozás
.
Honlaptérkép
.
Vissza
_