.
A CSEND MÁSIK OLDALA
.
Gondolatok a fényadásról
.
TALÁLKOZÁSAINK EMLÉKEIBŐL
.
Hátralapozás Előrelapozás
.
Teremthető teljes értékű élet!
.
Miről szoktunk beszélgetni?

A mai emberben genetikailag már minden feltétel biztosított ahhoz, hogy gondolkodásmódját (tudati programját) szabadon, a boldog életnek megfelelően alakíthassa. Az ember a tudatán keresztül képes a megismerésre. A tudat az agynak azon működése, amivel visszatükrözi a világot. Ezen keresztül alkotjuk meg az én-tudatot, az ön-képünket, lesznek felfoghatók az érzelmeink, általa lehet hitünk, és lehetünk önmagunk.
-
Az összes érzékszervi észlelés, minden megismerés, és a tudás is, a tudatban szerveződik. Ezért az ember fejlődésének, változásának természetes útja az, ha minden bennünk lévő folyamatot (amit lehetséges), tudatosítunk. Egy egészséges ember szabadon rendelkezik a gondolataival, azokat kizárólag önmaga felügyeli. Minden a látásmódunk függvénye, a látásmódunkat pedig a gondolataink határozzák meg. Ez a természetes lehetőség biztosítja, hogy egy új életviteli programot is alkothatunk.
-
A gondolkodás segítségével a tudatunk tudatos tartalmát megváltoztathatjuk. Ha szeretnénk átvenni magunk felett az irányítást, először a bennünk lévő összes elemet kezelhetővé kell tennünk a tudatunk számára. Ha úgy tekintünk magunkra, mint egy összetett információs rendszerre, akkor csupán az a dolgunk, hogy begyűjtsünk minden információt, és a tudatosítás folyamatának segítségével tudomást szerezzünk teljes önmagunkról.
-
Ha kiaknázzuk minden adottságunkat, és tudatosan kapcsoljuk össze magunkban a testi és a szellemi információkat, akkor létrehozhatjuk az ösztöni, érzelemi világunk és a gondolataink interaktív kapcsolatát. Mivel a bennünk lévő működésekről már teljes értékű tudati információval rendelkezünk, az interaktív kapcsolat segítségével kialakíthatjuk az egész ember egységes működését. Az ösztöneink, érzelmeink és gondolataink teljes együttműködését az teszi lehetővé, hogy most már egységesen kezelhető a bennünk lévő tudatosított működés.
-
Minden információnkat a tudat virtuális terében rendezünk, és ott kezelünk. Innen irányíthatjuk magunkat, és a komplex működésünket koordinálhatjuk. Ha elfogadjuk a valóság-alapú életet, az ösztöneinkből, az érzelmeinkből és a gondolatainkból összeállt ismeretek alapján bátran kérhetünk iránymutatást, és ezután a döntéseinkben sem fogunk csalódni!
-
Ilyenkor különleges gondossággal kell figyelni arra, hogy a gondolati irányítás (útmutatás) az egész ember figyelembevételével legyen hitelesítve. Ez a hitelesség pedig csak úgy biztosítható, ha az az ösztöni és érzelmi elemek tudatosított információinak teljes támogatásával valósul meg. Hogy megfelelően irányítjuk-e magunkat, arról a gondolataink információin kívül természetesen az érzeti és érzelmi állapotaink közvetlenül is tájékoztatnak minket.
-
Mindenki, akinek van akarata arra, hogy elinduljon ezen az úton, az új emberré válás útját végigjárhatja. Ha a józan, valóság-alapú életvitel útját járja, akkor azonnal észreveszi azt is, amikor valamilyen régi minta kezd dolgozni benne, és nem az önvalónk, a valódi központunk a kiindulási alap. A sokak által emlegetett egó, ami sokszor önmaga védelmében tesz tönkre minket, valóban egy gondolkodásbeli probléma, mert ha nem akarjuk tönkretenni az életünket, akkor ennek megfelelően kell irányítani magunkat.
-
A valóságos létezést a törvények racionalitása biztosítja. A létezés lehetőségeit hierarchikusan megvalósult törvények biztosítják. A racionalitás programjai adnak lehetőséget arra, hogy egy létező a saját létkeretén belül kialakuljon, megvalósuljon és fennmaradjon. Ez a végrehajtás következetességét biztosító programozottság nemcsak a természetben működik kifogástalanul, hanem a tudat virtuális világában is az egyetlen célravezető eszköz.

.
A lap tetejére
.
Miről szoktunk beszélgetni?
.
Hátralapozás Előrelapozás
.
Honlaptérkép
.
Vissza
_