.
A CSEND MÁSIK OLDALA
.
Találkozások
.
BESZÉLGESSÜNK!

A belső utunk során gyakran érezzük, jó lenne valakivel megosztani a gondolatainkat, megbeszélni a tapasztalatainkat. A párbeszéd, a gondolataink, érzéseink őszinte kifejezése, a szabad megnyilatkozás, az együtt-gondolkodás segít rátalálni a problémáink jobb megoldására.

.
Amikor valóban odafigyelsz valakire

"Amikor valóban odafigyelsz valakire, akkor megjelenik a csend dimenziója és az a kapcsolatok egyik alapelemévé válik. Az igazi odafigyelés azonban ritka képesség. A valódi figyelés sokkal több, mint a meghallás. A valódi figyelés az éber figyelem megjelenése, ami a jelenlétnek azon tere, amelyben a szavak fogadtatnak. A szavak ekkor már másodlagossá válnak. Jelentőségteljesek lehetnek, vagy esetleg nincs értelmük.
.
Maga a figyelés aktusa - a figyelés közben megteremtődő tudatos jelenlét - sokkal fontosabb, mint amire figyelsz. E tér az, amelyben a fogalmi gondolkodás egymástól elválasztó gátja nélkül találkozhatsz végre a másik emberrel: a tudatosság egyesítő tere. Ekkor a másik ember többé már nem a másik. Ebben a térben egyetlen tudatként, egyetlen tudatosságként egyesültök."(Eckhart Tolle: Megszólal a csend)

.
A lap tetejére
.
Gondolatok a fényadásról
.
Találkozások
.
Vissza a nyitó lapra
.
Honlaptérkép
,.
Vissza
_