.
A CSEND MÁSIK OLDALA
.
Ugyanarról másképpen
.
UGYANARRÓL MÁSKÉPPEN
.
Hátralapozás 2 Előrelapozás
.
A MEGBOCSÁTÁS

Kereszty András György

A megbocsátás története nagyon érdekes, mert maga a megbocsátás az tényleg a sikeres élet egyik titka. Megdöbbentő, hogy így van, mert nem tulajdonítanánk akkora nagy jelentőséget a megbocsátásnak. És mégis, ha ez megtörténik, akkor az ember elkezdi egyengetni a saját útját, a saját életét.
Ezt Hemingway így fogalmazta meg: megérteni annyi, mint megbocsátani. Erre azért figyeltem fel, mert ez egy nagyon különös mondás. Talán az embernek el kell jutnia a sok tapasztalat, életesemény révén ahhoz, hogy ténylegesen megértse, mit jelent ez a mondat.
Látjuk talán az eddigi életünkben is a tapasztalatainkból, bizonyos dolgokat meg kell értenünk ahhoz, hogy aztán elfogadjuk. Kezdetben még nagyon ítélkezők vagyunk, sőt kritikusak mások hibáival, cselekedeteivel, tulajdonságaival szemben, s aztán észrevesszük, magunk sem különbözünk sokban azoktól az emberektől, akiket elítélünk, és rájövünk, ha magunknak megengedjük azt a tévedést vagy azt a tanulást, akkor valahol másoknak is meg kell engednünk.
.
Részletek az előadásból:
.
1.(1:01)mp3 - 2.(2:11)mp3
.
.
3.(3:39)mp3 - 4.(3:46)mp3
.
Megérteni tehát annyi, mint megbocsátani. Ezt a megértést kívánom nektek, és azt, hogy emelkedjetek, és hogy mindig hátrébb tudjatok lépni, hogy a szellem tisztasága és boldogsága uralkodjon az életeteken.
.
Szerkesztői megjegyzés (részletek Éva és Kati leveléből)
.
"Hahó, kedves társaim! Nagyon jó a Lélek Tv-n "A megbocsátás" című előadás. Az előadó Kereszty András György. Van mit tanuljak belőle, jól fejbever. Mindenkinek érdemes elgondolkodni a megbocsátásról. Szerintem az "Ugyanarról másképpen" oldalára illene. Jó, ha minél több emberhez eljut ez az igaz gondolat. Az előadó biztosan megbocsátja, ha idézek az előadásából néhány részletet."
Mi is úgy gondoljuk, az egymás mellett olvasható különböző megfogalmazások jó szolgálatot tesznek. Mindnyájunknak azonos a célja: segíteni a hozzánk forduló gyógyulni vágyó embert, hogy megélhesse a boldogságát.

.
A lap tetejére
.
Hátralapozás 2 Előrelapozás
.
Honlaptérkép
.
Vissza
_