.
A CSEND MÁSIK OLDALA
.
Ugyanarról másképpen
.
UGYANARRÓL MÁSKÉPPEN
.
Hátralapozás 4 Előrelapozás
.
HAWAII FÉNY

Sok éve annak, hogy a Pali-féle fényadással találkoztunk, és megismerhettük a szeretet valódi arcát. Mára, mint ahogyan az az életben természetes, ki-ki tovább járta a maga útját. Ezen az úton többen új - régi módszerekkel és életfilozófiával gyarapították fényadói ismereteiket. A szeretet "határtalansága" számtalan formában van jelen a világunkban, és segít rátalálni a harmóniára.
-
Ezek közül az egyik, amit sokan igen hasonlónak találnak a fényadáshoz, a Ho'oponoponó. Megosztom veletek, amit e módszer lényegéről és a témával kapcsolatosan a hálóról összeszedtem, hogy könnyebben eldönthessétek, miben hasonlít vagy miben tér el a fényadásról tanultakhoz képest. Aki a módszerről részletesebben szeretne informálódni, az bőséges anyagot talál még a hálón.
-
"A Ho'oponoponó annyit jelent, hogy valamit jóvátenni, egy hibát kijavítani. Eredetét tekintve ez egy hawaii módszer, egy olyan eljárás, amellyel el tudjuk engedni a bennünk lakozó "mérgező" energiákat. A gyakorlat révén lehetővé válik, hogy az "isteni" gondolatok, szavak, cselekvések és tettek hatást gyakorolhassanak ránk."
-
"Hawaii őslakosai szerint a hibák olyan gondolatok nyomán keletkeznek, amelyeket múltbeli fájdalmas emlékek "piszkítottak" be. A módszer segítségével működő kapcsolatot vagyunk képesek kialakítani a bennünk rejlő istenivel. Megtanulunk kérni, így válik lehetővé, hogy azok a hibáink, amelyeket gondolatban, szóban, tettben vagy cselekedetben elkövetünk, "megtisztuljanak" bennünk."
-
"A módszer elsajátításához nem kell sok idő, sem különleges helyzet, azt bármikor és bárhol használhatjuk, és igen rövid időn belül képes a változásokat létrehozni. Optimális hatást persze csak akkor érhetünk el, ha valóban érzzük annak szükségességét, hogy változtassunk az életünk menetén. A gyakorlat révén meg tudjuk szabadítani magunkat azoktól a gondolatoktól és energiáiktól, amelyek felborítják az egyensúlyunkat, és betegséget okoznak."
-
"A fizikai univerzum a gondolataim tárgyiasulása. Ha a gondolataim "rákosak", rákos fizikai valóságot fognak teremteni, ha a gondolataim tökéletesek, olyan fizikai valóságot fognak teremteni, amelyben túlcsordul a szeretet. Felelős vagyok azért, hogy a fizikai univerzumomat olyannak "teremtettem", amilyen, és az én felelősségem a beteg valóságot teremtő rákos gondolataim kijavítása is. Vállaljunk az életünkben mindenért teljes felelősséget. Mindenért! Az életünkért vállalt teljes felelősség azt jelenti, hogy az életünkben minden - csupán mert az életemben jelen van - az én felelősségemmé válik."
-
"Hatékonyan és mellékhatások nélkül használhatod ezt a módszert, ha megrekedtél valamilyen élethelyzetben, vagy javítani szeretnél életkörülményeiden, kapcsolataidon, esetleg valamilyen testi-lelki problémával küzdesz. Az is fontos, hogy a problémáinkat ne nyűgnek tekintsük, hanem ajándéknak, mert a gondok adnak lehetőséget a szabadságunk megélésére, ami által változtathatunk az életünkön. A problémáink adnak lehetőséget a "szeretet szemeivel" való látásra és az inspirációból történő cselekvésre. A problémáink nem mások, mint a tudattartalmunkból visszajátszott emlékek.
-
Amikor bennem az emlékeim problémákat játszanak vissza, akkor a jelenben élhetek a szabadságommal, választhatom azt is, hogy továbbra is kötődök a problémáimat okozó emlék-energiáimhoz, vagy az "Istenihez" folyamodok - kérve Őt, szabadítson meg tőlük. Amikor megszabadulok a nemkívánatos emlék-energiáimtól, akkor pontosan olyanná válok, ahogyan az Isteni szeretet létrehozott. "Isteni Önvalóm" megélése Önmagam javításának a legjobb módja. Ha a szeretet állapotában vagyok, ahogyan magamat javítom, úgy javítom a világot is. Ha javítani akarsz az életeden, meg kell gyógyítani azt. A gyógyítás pedig nem jelent mást, mint önmagunk szeretetét."
-
"Ha felmerül egy probléma, csendesedjünk el, és teljes szívvel engedjük át magunkat a következő rövid mondatok hatásának: Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Köszönöm. Ezt ismételgetve, a gyakorlat segít megtisztítani a tudattalant is. Valójában ez a megbocsátás és az átalakítás eljárásának a lényege.
-
Amikor azt mondod: "Sajnálom", ezzel a mondattal vállalod a felelősséget a dolgok létrejöttéért. Amikor azt mondod: "Kérlek, bocsáss meg", megtisztítod magad egy konkrét helyzetben megjelenő negatív programodtól. Amikor azt mondod: "Köszönöm", a háládat fejezed ki és a hitedet, hogy a dolgok mindenki számára a legjobb módon alakulnak. Amikor azt mondod: "Szeretlek", meggyógyítod magadban azt a korlátozó programot, amivel előidéztél egy békétlen helyzetet. Átalakítja a megrekedt energiát, hogy ismét szabadon áramolhasson."
-
"Csak mi magunk tehetünk azért, hogy a belső harmóniánk egyre tökéletesebb legyen, hogy közelebb kerüljünk ahhoz a középponthoz - a középpontunkhoz, ami azután sok-sok jót vonz be majd az életünkbe, ami által minden más is változik a környezetünkben. Önmagunk megismerése feltétlenül fontos önMAGunk megszeretéséhez, az EGYség megéléséhez."
-
"Ha azt tapasztalod, hogy nálad nem működik olyan egyszerűen a "programozás", ahogyan ez itt le van írva, akkor ennek fő oka az lehet, hogy minden ember a saját hitrendszerével és a saját élményeinek tárházából képes csak gazdálkodni. A "Pozitív programozás" bennünk történik, de bennünk vannak azok a blokkok is, melyeket a fogantatástól gyűjtöttünk az "élményanyagunk" alapján. Az élményeink egy része azonban a tudatalattiban raktározódik, így egyes gondolataink, cselekedeteink mélyebb indítékára nem derül fény a tudatos én számára. Ez bizony a mélyben nagy mértékben gátolja azt, hogy a pozitív gondolataink, mint a magok kikelhessenek."
-
"Ha már tudjuk, hogy a különböző blokkokat mi teremtettük magunknak, hát mi sem egyszerűbb, mint azon dolgozni, hogy ezeket feloldjuk. Ha sikerül megszüntetnünk, akkor lehetőség nyílik a változásra. Mire is vágyunk általában a legjobban? Leginkább a boldogságra. Hogyan is teremthetjük meg ezt mi magunk? Mi is kell a boldogsághoz? Pénz? Anyagi biztonság? Megfelelő munka? Nyugalom? Harmonikus kapcsolatok? Tökéletes párkapcsolat? Megfelelő lakótér? Igen ez mind.
-
Mind része a boldogságnak, de van egy sokkal fontosabb, egy mindenek felett álló szempont, ez pedig nem más, mint az a belső harmónia, ami kialakul a változtatással, ami azután kifelé is sugárzik, amitől azután miden változik, anélkül, hogy nekem kellene a külső körülményeket megváltoztatnom. Mindenki tudja, másokat megváltoztatni sokszor reménytelen feladatnak tűnik. Ne is erőlködjünk vele, hiszen mi magunk sem igazán szeretjük, ha a körülöttünk lévők elégedetlenek velünk, és azt akarják, hogy másképp éljünk, reagáljuk, szeressünk. Minden ilyen irányú törekvés feszültségeket kelt bennünk és másokban is. Ne tegyük hát ezt, hanem változzunk mi, ha azt szeretnénk, hogy a külső körülmények változzanak. És láss csodát, fognak is!"
-
Segítse utadat a szeretet és adjon erőt az Önmagadra találáshoz!
Szeretettel: Cs. Lajos

.
A lap tetejére
.
Hátralapozás 4 Előrelapozás
.
Honlaptérkép
.
Vissza
_