.
A CSEND MÁSIK OLDALA
.
Hozzászólások
.
Gondolatok a fényadásról
.
Vissza
.
1. Ajánlás

A Föld korához képest egy ember élete még pillanatokban sem mérhető. Mégis sok olyan lélek suhant már át, akik nyomot hagytak monumentális építményekkel, tudományos munkásságukkal, akár vallásalapítóként évezredeket áthidalva máig hirdetve kivételes nagyságukat. A ma élő, időbe ágyazott átlagember emlékezet-ismerete három emberöltőt sem ér át. Nem sokat tudunk már nagyapánkról, de dédapánkról a nevén túl szinte semmit. Ha valaki távozik körünkből, a szűk családi körén túl már egy év távlatából sem gondolunk többé rá.
-
Ha őszinte perceinkben magunkba nézünk, tudjuk, hogy mit hagyunk majd magunk után. Mennyire lesz maradandó, amit alkottunk, barátaink, ismerőseink, gyerekeink, unokáink mire emlékeznek majd, ha szóba jövünk és ránk gondolnak, és hányan kapják majd fel a fejüket, ha a nevünket hallják. A másik ember megítélése mindig attól függ, hogy milyen hatást tett ránk. Milyen ismeretet vagy segítséget kaptunk tőle, a lelkünket mennyire érintette meg. Gondoljátok végig, kit ismertek körötökben, akiről halála után ennyi évvel még mindig megemlékeznek, tanítását tovább adják, szolgálatát folytatják.
-
Mindezt azért mondom el, mert Pali testvérem szellemi hagyatékát nézve a szívem elfacsarodik. Ebek martaléka lett! Olyanok idéznek tőle és olyan körök alkalmazzák módszereit, akik jószerével fel sem fogják szellemi mélységét annak, amit tékozlóan, érdemtelenül állítanak gátlástalan üzleti érdekeik szolgálatába. Lelkük rajta - mondaná Pali. A szűk család sem törődik igazán e gigászi szellemi hagyatékkal a jogvédelmen, egy-két megjelentetésen túl. Csak pusztul, kallódik, eltűnik, a felvett magnószalagok hanganyaga elnémul, az idő múlása ezeken látszik a legjobban.
-
Ha a lelki hagyatékát nézem, azaz Titeket Kedves Fényadók, akkor örül a szívem, mert látom, jó talajra hullott áldott példamutatása. Mindannyian a szívetekbe zártátok Őt és tanítását, példáját követve túlléptek önös érdekeiteken azért, hogy a legnemesebb emberi cselekedetet, a másik emberen való segítségnyújtást végezzétek. Viszonzás-várás nélkül, szeretetből, szeretettel.
-
Ezért örülök nagyon ennek a kiugró szellemiségű kezdeményezésnek, ami megőrizni kívánja méltóan mindazt, ami még megmaradt, elérhető, úgy, hogy a látszatja sem legyen annak, hogy önös érdeket szolgálna e ténykedés. A három éve megfogant ötlet - e weblap - végre olyan irányba fejlődik, ami valóban azt a célt szolgálja, amit Pali mindvégig óhajtott. Összetartani és fejleszteni azt a közösséget, a Fényadók Táborát, akik élettel töltik meg a szeretettel való gyógyítás tudományát.
-
Áldozatos munkátok legyen példaadó mindenki számára, lelkesedésetek legyen tartós, és ragadjon magával mindenkit, aki alkalmas mások megsegítésére. Használjátok ki és fejlesszétek tovább e jól megszerkesztett, kellően megalapozott, korrekt iránymutatást adó internetes oldalt mindannyian, hogy évről évre minél többen segíthessetek minél több emberen. Úgy legyen!
Köszönet Nektek!
-
Biegelbauer Károly

.
A lap tetejére
.
Hátralapozás Előrelapozás
.
Hozzászólások
.
Honlaptérkép
.
Vissza
_