.
A CSEND MÁSIK OLDALA
.
Hozzászólások
.
Gondolatok a fényadásról
.
Vissza
.
2. P.A.

Reménykedem, levelemet nem veszik majd tolakodásnak és annak szeretettel írt sorai termékeny talajra hullanak. Örömömre szolgál, ha olyan helyre akadok, ahonnan a szeretet sugárzik. Gratulálok a csapatuknak, ígéretes lapot készítettek.

Ugyan már nem vagyok mai gyerek, de a szívem, akár egy húszévesé, töretlenül tele van szeretettel, az emberek és a Földünk jövője iránt érzett aggodalommal. Az Interneten, amikor csak tehetem, olyan írások és lapok után kutatok, amelyek valamilyen formában keresik a ma uralkodó erkölcsi állapotból kivezető utat.

Megnéztem a lapjukat, és látva, hogy az még csak most készül, először arra gondoltam, megjegyzem magamnak a címét, majd később visszatérek ide, hogy megnézzem, mi lett belőle. A következő napokban azonban egyre többet gondoltam az oldalaikat meghatározó mottókra, és kíváncsi lettem arra is, vajon miről szólhat még a fényadás. Ezzel az elnevezéssel és a Biegelbauer Pál nevére utaló hivatkozással is sok helyen találkoztam már. Az Internetről az írásait is ismerem. Azok nagyon megérintettek. Sajnálom, hogy személyesen nem találkozhattam Vele.

Remélem, nem sértő, ha elmondom azt is, elsősorban nem a közzétett gondolatok újdonsága ragadta meg a képzeletemet, hanem az a koncepció, ahogyan a honlapjukat felépítették. Hasonló gondolatok már bennem is megfogalmazódtak. Talán egyszer én is nyitok majd egy önálló lapot. Szerintem is a sokféleségünk bemutatása, a különböző felfogások összehasonlítása, az azonosságaink és a különbözőségeink feltárása lehet a célravezető út, aminek nyomán eljuthatunk a békességhez. Csak a szeretetre alapozva reménykedhetünk a változásban, ezért gondoltam úgy, megírom önöknek ezt a levelet.

Amikor én fiatal voltam, még nem volt ilyen okos csoda az életünkben, mint az Internet, ami nagyszerű lehetőséget biztosít a gondolatcserére. Az Internetről már eddig is sok-sok szép és új gondolatot sikerült összegyűjtenem. Amikor csak tehetem, ezekkel az írásokkal foglalatoskodom. Alaposan áttanulmányozom őket, a leírtakat a szívemmel is megpróbálom megérteni, majd ezután kiválasztom a számomra hitelesnek és meggyőzőnek tartott megfogalmazásokat. Gyakran a saját elképzeléseimet is papírra vetem, és más írásokkal együtt azokat úgy rendezem össze, ahogyan az az én lelkemnek kedves. Ezeket a gondolat-csokrokat a legkülönfélébb helyeken próbálom meg mások számára is hozzáférhetővé tenni. Bízom abban, hogy ez a munka is elősegíti a gyorsabb változást.


Az életünk megváltoztatásának egyetlen kulcsa van: a szeretet. A szeretet megértésében és gyakorlatában van a változás titka, ezért meleg szívvel ajánlom figyelmükbe a következő írásokat: A szeretet parancsa; A szeretet útja; A szeretet iskolája. Úgy gondolom, emberi lényként az a kötelességünk, hogy megtaláljuk az igazi szeretet forrását, és fejest ugorva abba hagyjuk, hogy teljesen áthasson bennünket. Az egyéni felelősségünk pedig az, hogy miközben keressük a szeretet eredetét, következetesen és kitartóan ragaszkodunk a valósághoz. Ugyanis, a valóssággal összhangban lévő helyes gondolkodás teremti meg annak lehetőségét, hogy megtaláljuk az igazi választ arra a kérdésünkre, mi a szeretet.

Amennyiben úgy döntenének, hogy közölhetők az alábbi írások, kérem, azokkal együtt a személyes adataimat ne tegyék közzé. Ha a levelemben leírtakkal nem értenének egyet, vagy úgy gondolják, hogy a felajánlott írások nem helyezhetők el a honlapjukon, kérem, tekintsék semmisnek a levelemet.

Üdvözlöm a fényadókat, és jó egészséget kívánok Önöknek a folytatáshoz.
P.A.
.
Szerkesztői megjegyzés
A felajánlott gondolat-csokrot az Ugyanarról másképpen oldalán közöltük:
.
A szeretet parancsa
.
A szeretet útja
.
A szeretet iskolája


.
A lap tetejére
.
Hozzászólások
.
Honlaptérkép
.
Vissza
_