.
A CSEND MÁSIK OLDALA
.
Hozzászólások
.
Gondolatok a fényadásról
.
Vissza
.
5. Burka Kati (Budapest)

Az alábbi írást 1997-ben írtam, amit az Elixír olvasói rovatában közöltek: mi nekem a fényadás, mit jelentettek a táborok Palival. Ezt szeretném, ha felkerülne a honlapra.
.
A fény az életünkben
.
A fényadás országos találkozói, a nyári Csend-táborok szellemisége és hangulata, az évek folyamán az emberi kapcsolatok kialakulását építik. Táborvezetőnk, Biegelbauer Pál színvonalas, tartalmas, szuggesztív előadásai a résztvevők ismeretanyagát bővítik.
-
Kultúrtörténeti, vallástörténeti, természetgyógyászati témák alapján mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A tábori hangulatban lehetőségünk nyílik az új helyzetek felismerésére, csiszolhatjuk az alkalmazkodó képességünket, konfliktus-megoldó képességünket. A közös beszélgetések és programok során olyan változásokon megyünk keresztül, melyek legbenső mivoltunk megtalálásában segítenek.
-
A rövid ideig együtt lakó kis társaság közösséggé változik, a külvilág problémáit fokozatosan sikerül elfogadni. Az együttlét támaszként új melegséget varázsol szívünkbe. Egy pillanat alatt megélhető az „itt és most”, oly sokszor hallott szlogen igazi, mély megtapasztalása. Számomra az ölembe hullt falevél drága kincs, a másik ember érintése a megélt csoda. Úgy gondolom, nagy szükségünk van az ilyen találkozásokra!
-
Nekem mit jelent a fény, a fényadás?
Mélységben lakik, gyönyörű remegés, zuhatag, nyugalmat árasztó, pihekönnyű fátyol. Indulni és ott lenni egyszerre. Adni mindent, ami van. Csak egyszer bukkan fel, és velem marad. Megmagyarázni nem lehet. A folyó is egy mederbe hordja a törmeléket, a vízcseppek is szorosan egymáshoz simulnak, és ettől árad olyan erővel. A fény melege átöleli az egész testet, eltáncolja bennünk mindazt, amire vágyunk.
-
A szeretet fénye nem pislákol, ha él. A fény tüze forró, áradó, kialudni nem tud, örökmécses szívünkben. A fény szava falak nélküli. Az emberi fájdalom mag, amiből fává növekszik az elfogadás, gyümölcse a teljesség. A könnycseppek gyöngyszemek, lemossák az álarcokat. A könnyeket a fény sugara felszárítja. A fény receptre fel nem írható, hiszen mindenkinek a szívében ott ragyog. Mellékhatás nélkül alkalmazható.

.
A lap tetejére
.
Hátralapozás Előrelapozás
.
Hozzászólások
.
Honlaptérkép
.
Vissza
_