.
A CSEND MÁSIK OLDALA
.
Hozzászólások
.
Gondolatok a fényadásról
.
Vissza
.
12. Kati

Ha nem hallottam volna Palitól oly sokszor, akkor most rácsodálkoznék erre a fénymásolt lapra. Az igaz gondolatok valóságában mindig ugyanaz, a lényeg mutatkozik meg. Beszkenneltem Neked (forrás: talán a Nők Lapja). Tedd föl ezt is, a pozitív gondolatok egy helyre gyűjtve bevonzzák a többit! Szeretettel: Kati
.
Teremtő önismeret
.
A teremtő erő aktivizálása és az önismeret igen szorosan összetartozó kérdések. A megfelelő válaszhoz pedig szükség van a világunkban jelenlévő minden pozitív megnyilatkozás megerősítő üzenetére. A legtöbb problémánk abból a félelemből fakad, hogy hibáinkkal együtt nem vagyunk szerethetőek. Ahhoz, hogy ezt feloldjuk, és szabad, örömteli életet élhessünk, szembesülnünk kell a hibáinkkal. Az út önmagunk megismerése, amihez kitartó hit, elfogadás és önmagunk szeretete szükséges. A szeretet szó mára elcsépeltté vált, talán azért, mert csak kevesen tudják, mit jelent valójában.
-
Szeretet nélkül nem lehet élni, ezért mindannyian vágyunk rá, és mindent meg is teszünk azért, hogy bebizonyítsuk, érdemesek vagyunk rá. Pénzt, hatalmat, rangot - és ki tudja, mi mindent - szerzünk, mert azt hisszük, csak így válhatunk szerethetővé. Úgy gondoljuk, a hibáinkkal együtt nem vagyunk azok, mint ahogy talán mi sem tudjuk igazán elfogadni mások hibáit, másságát. Ez az ösztön szintjén működő elváró, birtokló, zsaroló, függőséget létrehozó szeretet, amely mögött a félelem húzódik meg. Félelem attól, hogy nem vagyunk szerethetőek.
-
Aki így él, örökösen visszaigazolást keres ennek ellenkezőjére, de amint megtalálja, máris keres tovább, mert kell egy következő visszaigazolás, ezért csak rövid ideig tud boldog és elégedett lenni. Közben játszmákat működtet, amelyek során különféle szerepeket ölt, ezeket aztán magán felejti, és idővel a sok észrevétlenül rögzült szerep viselkedésmintává alakul, önálló életet kezd élni felette, mígnem teljesen elfelejti, ki is valójában.
-
Ilyenkor a félelmeink mentén gyűjtünk tapasztalatokat, és kétségbeesetten, küzdelmesen, vádaskodóan, türelmetlenül, önbizalom nélkül, bűntudattól terhelve élünk. A rezonancia törvénye értelmében ekkor megoldandó feladatként olyan élethelyzetekbe kerülhetünk, mint a munkanélküliség és a pénztelenség, a válás vagy a 'se vele, se nélküle' kapcsolatok, a szüleinkkel való ellenségeskedés, nehezen gyógyítható vagy visszatérő betegségek és más, megoldhatatlannak látszó problémák. Elveszítjük harmóniánkat, nem találjuk meg hivatásunkat, és működtetjük karmánkat.
-
Amikor azonban felismerjük szerethetőségünket, és önmagunkat tisztelve, feltétel nélkül, elfogadóan szeretve, önmagunkban bízva élünk, egészen más minőségű életet teremtünk magunknak. Minden ember lelkében ugyanis eredendően ott él szerethetőségének hite, az a teremtőerő, amelynek felismerése és aktivizálása maradandóan ki tudja oldani a több évtizedes energiablokkokat. Ez a lélek alkímiája, mely által új minőségű energiák szabadulnak fel bennünk, és a vonzástörvény értelmében új élethelyzetek, sokkal kellemesebb események történnek velünk.
-
Életünk célja önmagunk megismerése és beteljesítése. Hogy erre képesek legyünk, fel kell emelni rezgésszintünket, ki kell használni a teremtő erő áldásos jelenlétét. Ha kitartó szorgalommal haladunk előre, mindig annyi felismeréshez jutunk, amennyit az adott tudatszintünkön fel tudunk dolgozni. Fokozatosan, mint a hagyma héja, hullik le rólunk a sok ránk tapadt félelem, és a blokkoló energiák átalakítása új teremtőerőhöz, új személyiséghez juttat. Fokozatosan válik ismertté számunkra lelkünk teremtőereje, és az az energia, amely eddig ellenünk dolgozott, ezután értünk fog - örömöt, elégedettséget, egészséget, sikert és teljességet hívva életünkbe.

.
A lap tetejére
.
Hátralapozás Előrelapozás
.
Hozzászólások
.
Honlaptérkép
.
Vissza
_