.
A CSEND MÁSIK OLDALA
.
Hozzászólások
.
Gondolatok a fényadásról
.
Vissza
.
22. Réka

A beszélgetéseinkben gyakran idézett téma a kereszténység, ahogyan az Pali idejében is így volt. A szellemi gyökereket minden tanítás máshogyan magyarázza. Az alábbi gondolatok a szellemtudomány tárházából valók, és csatlakozva a Közvetítő soraihoz, a lényeg könnyebb megértéséért írtam át ezeket a számotokra.
-
Alig néhány évszázada az emberek a gondolatokat a szellemi világ sugalmazásának tekintették, és úgy élték meg, hogy azokat nem ők hozzák létre, hanem a kész gondolatokat csak beléjük helyezik. Mára megindult a lényegi változás, és a gondolkodás folyamata bevonult az emberi lélekbe. Az ember elkezdte sajátjaként érezni a gondolkodás folyamatát, és úgy érzi, ő maga alakítja a gondolatait. A valódi emberi egyensúly eléréséért a hétköznapi életünk küzdelmei ma már a lélek szintjén folynak.
-
A bennünk formálódó gondolatokat fel kell szabadítani, és hagyni, hogy eljuthassanak a szívhez, és hagyni, hogy áthassa azokat a szíverő. A hideg, absztrakt gondolatvilágba be kell árasztani a meleg, lényegtől áthatott szellemi valóságot. (Ugyanis a fejben felmerülő élő szellemi gondolatok a megértésük által meghalnak, de a halott gondolatok tovább vezetve a szívbe, ismét élettel töltődnek - az emberi szív tehát a fejben meghalt gondolatok feltámasztója!)
-
A tudati lélek korában egy új út, egy új lehetőség nyílt meg: gondolati út a szellemhez, gondolati út a szellemvilágba. Az új, tisztán szellemi gondolkodás, amit először Krisztus valósított meg, a golgotai tett következtében plántálódott a Földbe. Ez a Logosz-gondolkodás, a tiszta keresztényi gondolkodás.
-
A beszélgetéseink, a találkozásaink, a kölcsönös szeretet megélése segíti a saját utunkat járni, ami mégis egy közös út a valós lényünk felismeréséhez. Nagyszerű, hogy akár az év minden napján kapcsolódhatunk egymáshoz. A csoportos gondolkodás jobban megvilágít mindent. Nagyon jó érzés, hogy bátran vissza- visszatérhetünk egy-egy gondolathoz, mert a megértés és a szívben való megélés átalakító erővel bír, és az ember megváltozik általa.
-
Amikor a szeretet szétárad a lélekben, segíti, hogy a szereteterők átalakíthassanak minket. Minden szívben átélt szellemi igazság által megszületik egy-egy új erény, és a mindennapi életünk részévé válik a türelem, az alázat, a szolgálat, az elfogadó lelkület, az önzetlen szeretet. Akit döntően pozitív gondolatok töltenek el, akiben a tiszta szeretet őszintesége uralkodik, akiben önzetlen érzelmek uralkodnak, az maga is tündöklő fényforrássá válik, és a szeretetét tovább sugározza a világba.

.
A lap tetejére
.
Hátralapozás Előrelapozás
.
Hozzászólások
.
Honlaptérkép
.
Vissza
_