.
A CSEND MÁSIK OLDALA
.
Hozzászólások
.
Gondolatok a fényadásról
.
Vissza
.
32. Zoltán

Hány éve is annak, amikor az első levelemet küldtem nektek? Na jobb, ha ezt nem számolom, ha ilyen ritkán írok! Hál' Istennek mi jó egészségnek örvendünk, a gyerekek szépen növögetnek, és én is jól bírom az egyre több munkát. Az új élet kialakítása, a szinten tartás több erőfeszítést igényelt tőlünk, de most már minden jól van. Emlékszel, volt idő, amikor még nem tudtuk, jó döntést hoztunk-e? Most már biztosan kijelenthetem, szerencsénk volt, hogy ezt a távoli földrészt választottuk!
-
Nemrég a szomszédunkba költözött egy hasonszőrű pofa, akivel jó szomszédi viszony alakult ki. A minap ő újságolta nekem, rátalált egy szívvel teli érdekes oldalra. Amikor kiderült, mit talált, együtt is megnéztük, és örömmel láttam, amióta nem jártam a honlapotokon, az szépen gyarapodott.
-
Ha csak a bemutatkozásra vállalkoztatok, akkor nehéz lehet néhány év elmúltán aktualitásokkal gyarapítani az oldalakat, amit a szomszédom élénk fantáziája egy kicsit hiányolt, de megnyugtattam, a szeretet hogyanjának témája mindig aktuális marad. Azt viszont közösen megállapítottuk, becsülendő, amiért a végén nem kínáltok más portékákat is. Nagyszerű, hogy ilyen sok eredeti dokumentumot sikerült összegyűjtenetek. Gratulálunk a kitartásotokhoz! Szerintünk megérte a fáradozásotok, és remélhetőleg sok embernek jelenthet még örömöt.
-
Ha maradna egy kis szabadidőm és lehetne még egy szerencsével több évtizedet megélt embernek kívánsága, akkor az egyik az lenne, hogy legalább gondolatban végigkövethessem a szeretettel teli emberek életútját. Más emberek valóság-lehetőségeinek megismerése, a világunk titkainak feltárása egy nagy és különleges kaland. Sokan úgy fogalmaznak, a létünk értelme a tanulás, tanulni és eljutni a felismeréshez, hogy hogyan legyünk kitűnő szeretők és egyben sikeres továbbélők. Az életünk ennek a kettősségnek a jegyében zajlik, amit igencsak megnehezít a szellemi lehetőségek sokfélesége és az érzelemmel teli döntéseink labirintusának végtelenje. Írjatok ezekről minél többet, ha lehet!
-
Néhány gondolat a nehéz kérdésekről, amikre szerintünk is jó lenne megtalálni a megfelelő választ. Igazatok van, a családban és a mindennapi életben általában minden nézeteltérésünk abból a különbözőségből fakad, ahogyan gondolkozunk, ahogyan a másokkal való viszonyunkat elképzeljük. Embert próbáló kérdések, hogyan segítsünk magunkon és másokon, meddig menjünk el a gyakorlatunkban, vagyis hol van a mi személyes felelősségünk határa?
-
Kell-e és mikor szabad, mikor kell erővel fellépni egy másik emberrel vagy csoporttal szemben? Hol ér véget az emberek személyes szabadsága, meddig kell és szabad engedni valakit a szabad életgyakorlatában? Mikor billen át a jó szándék katasztrófába, vagy hogyan ismerjük fel idejében a negatív képviseletét és hogyan fojtsuk el még csirájában? Lehetséges-e, és ha igen, hogyan akadályozhatjuk meg a káosz kialakulását?
-
Szerencse vagy átok? Most nem irigykedem rátok, jó gyakorlást kínál az ottani aktuális helyzet! Mit kezdetek azokkal, akik nézetei ezekre a kérdésekre más, sőt ellenkező gyakorlatú válaszokat adnak? Most legyetek legények! Mindent úgy fogadtok-e el, ahogyan az most van? Mi is, mint Ti is, nap mint nap hozunk támogató vagy elmarasztaló döntéseket másokkal szemben, és ez a nagy varázslat, ahogyan kialakul ezekből a cseppekből végül a háború. Kár, hogy keveseknek jut eszébe mindezen és még sok máson elgondolkozni!
-
Látod, bőven van aktuális téma. Talán most érkezett el a Ti időtök, és megmutathatjátok a szeretet valódi erejét! Mi azt kívánjuk nektek, az elkövetkezendő években is gyarapodjon tovább a lapotok, hiszen a téma, a régi téma, mindig új köntösbe bújtatva, sajnos aktuális marad! Kérdés az van bőven, és szerintünk is ezekre csak a szeretet adhat megfelelően jó választ. Ehhez kívánunk nektek jó munkát, még sok boldog évet és kitartást!

.
A lap tetejére
.
Hátralapozás Előrelapozás
.
Hozzászólások
.
Honlaptérkép
.
Vissza
_