.
A CSEND MÁSIK OLDALA
.
Hozzászólások
.
Gondolatok a fényadásról
.
Vissza
.
40. Márta

Kedveseim, szeretném hozzáfűzni néhány gondolatomat a 'Tegyük jobbá magunkat!' témához.
-
Ha mindenkihez kívánunk szólni, legyen a mondandónknak alapja, és hangsúlyozzuk ki, a szeretet mindenkit átölel! És valóban gondoljunk mindenkire, mert ma még sokan vannak, akik a közvetlen kapcsolatot könnyebben tudják felvenni a képzeletünkben jól bevált közvetítőkön keresztül. Az előre vezető út nem mindig mutatkozik meg azonnal, és gyakran csak több lépés megtétele után válik láthatóvá az iránya. A tudatos döntés kérdéseit is jobb lenne e tény figyelembe vételével tárgyalni.
-
A létező világ egészének érzékelése iránti fogékonyság visszaállítása magunkban jelentős lépés lenne az életünk alakításában. Számunkra a legfontosabb, hogy rátaláljunk arra a valódi hitre, amit nem vallunk, hanem az értelmünkkel követünk, és az életünk egészének gyakorlatában meg is élünk. A változásunk kulcsa a szeretet és az elfogadás. Az elfogadás gyakorlata után bekövetkezik a változás, ami a bensőnkből vezérelve lépésről-lépésre is alakítható, csak hinni kell abban, hogy a jelenlegi állapotunkból elérhetjük a kívánt célt. Ez a fejlődés a felé való törekvés apró lépéseivel szinte magától megvalósul, ha kitartóak és következetesek vagyunk.
-
Kinek nincs valamilyen nemkívánatos tulajdonsága, amin szeretne változtatni? A változás alapja az a tudatos magatartás, amiben nem negatívumként tekintünk a jelenlegi állapotainkra, és elfogadjuk a bennünk létező tulajdonságokat. Ekkor rögtön világossá válik a változás útja. Amit eddig negatívnak gondoltunk, az a változás valóság-pontjává válik, amiből kiindulva már könnyen elléphetünk a kívánt irányba. Bizonyára meglepő lesz az első tapasztalatunk, mert minden, ami a nemkívánatos dolgainkhoz kapcsolódott, hamarosan megváltozik bennünk. Szinte maguktól alakulnak át bennünk a dolgok, mert ezzel a hozzáállással a rossz tulajdonságok és azok kapcsolódó elemei életterét vonjuk el.
-
Ismerjük, sokszor elhangzott: a problémáimért nem mások a felelősek. 'Minden problémánkról csak mi tehetünk, és azokat csak mi magunk tudjuk megoldani.' Ha teljes egészében felvállaltuk és nem ítéljük el a saját és mások tulajdonságait, állapotait, hanem megértjük azokat, rátalálunk a ki- és a továbbvezető útra. Mi sem természetesebb, ha ezt tapasztalva ezután jónak és boldognak fogjuk érezni magunkat!
-
Ennek a gyakorlatnak a lényegi eleme az őszinteség és az önfegyelem. Nélkülük nem indul el vagy megszakad ez a folyamat. A gondolatoknak óriási erejük van. A 'jó' gondolat pozitív, míg a 'rossz' gondolat negatív erőt hoz létre. Ha boldog vagyok, jó vagyok! A belső békénk a világban is megteremti a harmóniát. Az igazi szeretet lényege a feltétel-nélküliség. Az embert ez érinti meg a legmélyebben. Jósággal tegyük jobbá a világot! A pozitív gondolat visz előre a leggyorsabban, minél több jót tapasztal valaki, annál jobbá válik. Csak magamat tudom megváltoztatni. Mások azáltal válhatnak jobbá, hogy megtapasztalják rajtam keresztül a feltétel nélküli jóságot.
-
Soha senkit se oktassunk, mások tökéletesítése nem a mi feladatunk! Elég, ha csak példát és megértést mutatunk mindenki iránt. Mindenki csak a saját feladatának teljesítésével érheti el a boldogságát, és ebben az értelemben minden teljesülés mögött munkának kell lennie! Az embernek aktívan és tudatosan együtt kell munkálkodnia a létező világ egészével, és erre legfőbbképpen akkor van szükségünk, amikor önmagunkon belül munkálkodunk.
-
Ölellek benneteket: Márta
-
Kedves Márta, örömmel vettük a hozzászólásodat, köszönjük. Több út is létezik, ami ugyanoda vezeti az embert, ha sikerült önmagunk megváltoztatása, és képessé váltunk az igazi és teljes elfogadásra. Igyekszünk az ide vezető út tapasztalatait leírni, amit bárki végigjárhat, ha megvan benne az igény. Igazad van, nincs belső korlát, ami megakadályozhatná, hogy elérjük, amit szeretnénk. Nem vagy egyedül a felvetéseddel. A mai világunk egyik alapkérdése pontosan ez: hogyan segíthetünk magunkon? Soha se feledjük, senki senkit nem tud megváltoztatni, ha Ő bármilyen okból ehhez nem adja a saját belegyezését, és a saját hozzájárulásunk nélkül magunkon sem tudunk segíteni.

.
A lap tetejére
.
Hátralapozás Előrelapozás
.
Hozzászólások
.
Honlaptérkép
.
Vissza
_